Botoşani: Oferta primăvară-vară: de la 1 mai, Modern Calor a ieftinit căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi temperatura de afară atinge în timpul zilei şi 20 de grade Celsius, societatea de termoficare a anunţat că "începând cu 1 mai botoșănenii racordați la sistemul de termoficare vor plăti mai puțin pentru agentul termic consumat pentru căldură și apă caldă menajeră."

Potrivit unui comunicat al Modern Calor, prețul de facturare al unei gigacalorii scade de la 183,5 la 180 de lei, ieftinirea fiind posibilă prin reducerea cheltuielilor, dar și prin reducerea substanțială a pierderilor de apă și de agent termic din rețelele de transport și distribuție.

Conducerea societăţii de termoficare susţine că în urma investițiilor și a modernizării diferitelor componente ale sistemului de termoficare, cantitatea de apă pierdută din rețeaua primară de transport a scăzut de la 300 de metri cubi pe oră în 2005, la 4 metri cubi pe oră, în prezent.

Astfel, la capitolul apă-canal, în anul 2011 Modern Calor face o economie de 14% în comparație cu volumul consumat și plătit de operatorul de termoficare în 2010.

Și cheltuielile de personal au scăzut simțitor, ponderea acestora în totalul chetuielilor scăzând de la 35% în 2005, la 20%, în prezent, fiind proiectată a ajunge la 9% în anul 2015. Comparând cantitatea de energie termică livrată cu numărul de salariați, reiese că productivitatea muncii este cu peste 70% mai mare, în acest an față de 2008.

Urmare a scăderii prețului de producție, subvenția acordată de Consiliul Local operatorului de termoficare va scădea cu aproximativ 10%, banii urmând să fie folosiți în alte domenii de activitate ale municipiul Botoșani.

"Un proiect de hotărâre privind scăderea prețului de facturare al agentului termic a fost programat pentru a fi dezbătut astăzi, în ședința Consiliului Local iar convingerea mea este că va fi aprobat. Această scădere este unul dintre pașii pe  care îi vom face pentru ca din 2014 să oferim căldură mai ieftină cu 40% decât cea de la centralele de apartament.", a declarat Ion Diaconu, directorul general al Modern Calor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite