Botoşani: O vulpe turbată a pus pe jar autorităţile sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DSV Botoşani încă nu are confirmarea dacă vulpea era purtătoare de rabie
DSV Botoşani încă nu are confirmarea dacă vulpea era purtătoare de rabie

Autorităţile sanitar veterinare au intrat  dimineaţă în alertă maximă după ce în comuna Hudeşti un câine a fost muşcat de o vulpe sălbatică,  suspectă de rabie.

Câinele muşcat de vulpe a fost imediat împuşcat de vânători, iar  medicii veterinari au prelevat probe pentru a se verifica în laborator dacă animalul a fost infestat cu rabie. „ În cazul de la Hudeşti s-a demarat o anchetă sanitar-veterinatră. Deocamdată nu avem confirmarea probelor de laborator că animalul muşcat de vulpe a fost  infectat cu rabie, dar oricum a fost împuşcat. Medicul veterinar din comună a primit sarcina să ia măsurile care se impun pentru a izola animalele din gospodăriile oamenilor. Nu putem vorbi de un focar de rabie, dar preventiv am dispus ca veterinarul din comună să prevină oamenii şi să vaccineze animalele domestice." a declarat Dora Vasiliu, directorul Direcţiei  Sanitar Veterinare Botoşani (DSP) .

Potrivit conducerii  DSP Botoşan, i în ultima lună în nordul judeţului s-a înmulţit numărul vulpilor şi nu de puţine ori animalele sălbatice au atacat  gospodăriile  Şi Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a luat unele măsuri de prevenţie a populaţiei. „ Am fost şi noi anunţaţi despre acest caz. Am anunţat Ministerul că deocamndată sunt doar suspiciuni de rabie şi am dispus ca medicul de la dispensarul comunei să asigure permanenţa în aceste zile. În plus ne-am asigurat că dispensarul are sufieicente doze de vaccin anti-rabic." a spus Gheorghe Apetroaie, directorul adjunct  al DSP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite