Botoşani: O sută de procese pentru 70.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele unei asociaţii a dat în judecată toţi proprietarii unor clădiri pentru a recupera debitul acumulat la întreţinere. În instanţă au fost chemaţi reprezentanţii Primăriei, Consiliului Local, Locativei şi ai statului român.

Căminul de nefamilişti Textila şi blocurile ANL au datorii de 70.000 de lei. „Am dat în judecată pe toată lumea. Cel care va fi solvabil va plăti. Am cerut garanţia chiriaşului. Toţi vor trebui să plătească restanţa“, a precizat Dumitru Bălan, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr.1 Botoşani.

Din cauza restanţelor la plata utilităţilor, prestatorii de servicii au dat în judecată Asociaţia şi au avut câştig de cauză. În consecinţă, restanţele au fost reeşalonate, pentru a nu se închide furnizarea de utilităţi, dar preşedintele de Asociaţie nu mai ştie cum să recupereze aceşti bani de la debitori pentru a achita ratele stabilite.

„Nu avem calitate procesuală“

„Ceea ce face domnul Bălan este de admirat. El face tot posibilul pentru a-şi recupera debitele. Însă, noi nu am avut nicio hârtie prin care ne-am manifestat intenţia de a intra în Asociaţia lui, deci nu avem calitate procesuală. Dacă vom pierde totuşi aceste procese şi vom fi obligaţi să plătim, atunci ne vom îndrepta în instanţă către chiriaşii care au acumulat aceste debite“, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa. Pentru a avea şanse cât mai mari de câştig, Asociaţia de Proprietari a apelat la serviciile unui avocat. Acesta a intentat proces pentru fiecare debitor în parte. Astfel, în prezent, sunt aproape 100 de acţiuni pe rol cu aceeaşi speţă, respectiv recuperarea restanţei totale de 70.000 de lei.

„Acestea sunt debitele unor nemernici“

„Noi suntem chemaţi în garanţie. Dacă m-ar ajuta Consiliul Local să pot să îi dau afară pe aceşti rău-platnici fără hotărâri judecătoreşti ar fi mai uşor. Dacă pleacă cineva, cine vine înapoi, trebuie să plătească acele debite. Astfel, recuperez o parte din bani. Dar şi aşa ceva este forţat pentru că nu este normal ca cineva, care are nevoie de o locuinţă, să plăteasca debitele unor nemernici“, a precizat directorul Locativa, Florinel Gornea.

Locativa este administratorul căminului Textila şi al Blocurilor ANL. Primăria Botoşani este proprietarul căminului Textila, iar Statul Român al Blocurilor ANL.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite