Botoşani: O mamă a fost bătută la Spitalul de Copii sub privirile medicilor şi a băieţelului bolnav (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul vine la câteva zile după ce o asistentă a fost lovită de mama unui copil. Medicii cer conducerii unităţii contractarea unei firme de pază.

Mihaela Botezatu (23 ani) este din localitatea Icuşeni şi este internată de patru zile la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Parascheva“ din Botoşani împreună cu fiul ei, care suferă de pneumonie. Tânăra este în divorţ, iar soţul a vrut să-şi ia copilul de patru ani acasă înainte de a fi tratat.

Scandalul a avut loc duminică pe secţia de afecţiuni respiratorii. „Bărbatul ţipa şi îi arunca tot felul de acuzaţii femeii. Apoi a lovit-o în prezenţa copilului. Mi-a fost frică să nu dea şi în mine sau în asistentă. Am cerut ajutorul paznicului şi am anunţat poliţia“, a spus medicul Iuliana Kadar.  Scandalagiul a fost scos de oamenii legii din spital şi amendat cu 200 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii.

Spaimă în tot spitalul
Tânăra nu a depus încă plângere împotriva soţului bătăuş, iar acesta nu poate fi tras la răspundere. De frica lui, Mihaela Botezatu şi copilul vor rămâne până săptămâna viitoare la spital sub supravegherea medicilor.

Colegele de rezervă ale femeii sunt speriate. „Orice nebun poate intra în spital să ne lovească pe noi şi pe medici. Există un singur paznic în tot spitalul. Cei mai expuşi sunt copiii“, a spus Ionela Matei, însoţitoare.

Incidentul vine la o săptămână după ce o asistentă medicală de fost bătută, tot pe secţia de afecţiuni respiratorii a spitalului. Femeia a primit un pumn în faţă de la mama unuia dintre copiii internaţi pentru că a nu i-a permis să fumeze în spital.

Cer suplimentarea pazei
Nici în acest caz poliţiştii nu au putut interveni. „Cadrul medical nu a depus plângere împotriva agresoarei şi nu putem demara cercetări. Femeii i s-a aplicat o amendă de 200 de lei“, a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani.

90% din cadrele medicale de la Pediatrie sunt femei. Spitalul are doar trei paznici care lucrează în ture, iar pe holuri nu sunt sisteme de supraveghere video. Medicii se simt zilnic ameninţaţi. „Cazurile de agresiune verbală şi, mai nou, fizice sunt frecvente. Ne temem pentru siguranţa noastră şi a pacienţilor. Am cerut conducerii unităţii să apeleze la o firmă de bodyguarzi să ne apere“, a mai spus medicul Iuliana Kadar, purtător de cuvânt la Spitalul de Copii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite