Botoşani: O fundaţie germană a investit în Spitalul de Copii mai mulţi bani ca statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eberhard Duringer, preşedintele fundaţiei prezintă  medicilor spitalului aparatura donată
Eberhard Duringer, preşedintele fundaţiei prezintă medicilor spitalului aparatura donată

Fundaţia „Munţii Metaliferi" a făcut până acum  donaţii  spitalului de peste 250.000 de euro.  În acelaşi timp, statul român a reuşit să aloce bani doar pentru modernizarea Secţiei de primire a urgenţelor, care nici măcar nu este acreditată.

În ultimii 15  ani, fundaţia Munţii Metaliferi din oraşul german  Schwarzenberg  a construit din temeli un pavilion, a modernizat câteava  secţii  şi aproape în ficare an  a dotat spitaluliui aparatură medicală de ultimă generaţie. Aşadar, se poate spune fără nicio reţinere că o mare parte din Spitalul de Copii „Cuvioasa Paraschiva"  din Botoşani este Made in Germany.  În 1995 volunarii fundaţiei au construit din temelii, pe banii lor, Secţia de Balneo-fizioterapie, una dintre cele mai moderne dion Moldova. De atunci, în ficare an membrii fundaţiei fac donaţii substanţiale spitalului.

Ieri, spitalul a primit cadou aparatură medicală de ultimă generaţie în valoare de 15 mii de euro. Aparatura primită va fi folosită în Secţia de Balneo-fizioterapie şi este considerată  ca fiind cea mai modernă care există la această oră pe piaţă. „Toate aparatele sunt noi şi au fost cumpărate din  bani donaţi de persoane fizice şi firme din oraşul saxon Schwarzenberg.  Sunt apartate de înaltă performanţă cu ultrasunete şi laser care sunt folosite în spitalele germane pentru tratarea afecţiunilor locomotorii şi neuromotorii. „ a declarat Eberhard Duringer, preşedintele fundaţiei germane.  

Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite