Botoşani: O angajată de la Protecţia Copilului a învins sistemul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Mihalachi şi-a câştigat în instanţă drepturile salariale după un an de procese. Acum Protecţia Copilului este obligată să îi acorde retroactiv sporuri de 50%. Încă o angajată a instituţiei şi-a câştigat sporurile pentru un an la Curtea de Apel Suceava.

Irina Maria Mihalachi(40 ani) munceşte de 22 de ani la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Inspector de specialitate la biroul de proiecte şi programe, femeia avea un salariu de 1600 de lei. În mână, inspectorul mai rămânea cu 1100 de lei după o lună de muncă. Ca şi cum banii ar fi fost prea mulţi, Irina Mihalachi s-a trezit că şi sporurile i-au fost tăiate prin legea 330 de la 1 ianuarie 2010. Mai exact, salariul de încadrare i-a fost redus cu 200 de lei aşa că femeia a dat în judecată instituţia.

După un an de procese, Curtea de Apel Suceava i-a dat câştig de cauză. O hotătâre defintivă şi irevocabilă a fost dată ieri de magistraţii suceveni asta după ce Tribunalul Botoşani a hotărât încă de anul trecut ca sporurile de stabilitate de 10%, de confidenţialitate (15%) şi de dispozitiv (25%), să îi fie incluse în salariul de bază. „ Trebuie să îmi fie restituite sporurile pentru perioada ianuarie-iulie 2010", a declarat Irina Mihalachi, inspector DGPDC.

Câştigătoare este şi o asistentă socială

Câştig de cauză a avut şi o colegă a inspectorului, asistent social căreia trebuie să i se achite sporuri salariale pentru un an. Magistraţii suceveni obligă prin decizie defintivă şi irevocabilă conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului să acorde toate drepturile salariale Loredanei Nicolau, angajată a Serviciului de Asistenţă Maternală din cadrul Direcţiei.

Promisuni făcute de şefi...

Alţi 1000 de angajaţi au dat în judecată instituţia şi speră să îşi câştige drepturile salariale. Procesele ar putea fi întrerupte dacă directorul de la Protecţia Copilului îşi respectă promisiunea de a acorda sporurile salariale tuturor angajaţilor dacă vreunul dintre ei câştigă în instanţă. „Îi reamintim domnului Liviu Nicolae Rădăşanu, directorul DGASPC Botosani, că a promis public faptul că dacă instanţa de judecată va pronunţa o singură decizie irevocabilă, va aplica respectiva decizie pentru toţi salariaţii instituţiei, fără a fi necesar câte un proces pentru fiecare dintre aceştia. Sperăm că are onoare şi cuvânt" a declarat Marius Oroşanu, lider Cartel Alfa.

Şefii o dau la întors....

Cum era de aşteptat, directorul de la protecţia Copilului pare să fi uitat de promisiunea făcută angajaţilor." Trebuie să verificăm hotărârile şi mai vedem. Oricum mă refeream că aplicăm decizia irevocabilă dacă este un val de procese câştigate  " a declarat Liviu Rădăşanu, director DGASPDC Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite