Botoşani: Nu vor să fie civilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de animale nu respectă normele impuse de municipalitate
Iubitorii de animale nu respectă normele impuse de municipalitate

Regulamentul de plimbare a animalelor de companie este bun doar pe hârtie. Persoanelel care îşi plimbă câinii pe domeniul public nu respectă niciuna dintre normele impuse de Consiliul Local încă din luna iunie a anului trecut.

Proprietarii de câini de agrement continuă să îşi plimbe patrupedele în jurul blocurilor fără a avea asupra lor ustensilele impuse de autorităţi pentru a păstra municipiul curat. Odată cu topirea zăpezii excrementele de animale au ieşit la suprafaţă, iar oamenii aproape că nu mai au pe unde să păşească fără să se murdarească. Botoşănenii îşi plimbă animalele în parcările special amenajate din spatele blocurilor sau în parcurile din municipiu.

"E plin de resturi de la câini. Niciun vecin care are câine nu l-am văzut să aibă la el lopăţică pentru a strânge excrementele animalelor. Pe trotuare ca pe trotuare, mai dai cu piciorul sau se mătură, dar pe spaţiile verzi nu mai ai ce să faci. Acuma se topeşte zăpada şi în loc de ghiocei mirosim altceva, iar vara când te termină căldură îţi mai vine şi un danf de Azorel",a declarat Ioan Baciu, pensionar.

Iubitorii de anuimale care au decis să locuiască împreună cu acestea şi să aibă grijă de ele se apară spunând ca cel mai important crescător de animale este municipalitatea care nu strânge în urma maidanezilor.

"De ce să strâng eu în urma căţelului meu atâta timp cât nimeni nu strânge după maidanezi. Se aloca bani în fiecare an pentru aceştia, dar pentru căţelul meu nu alocă nimic", se apără Victoriţa Timofte, economist.

Cei care trebuie să îi sancţioneze pe propiretarii de animale care nu respect regulamentul sunt poliţiştii comunitari, care, până acum, s-au dovedit a fi mult prea blânzi cu cei care încalcă normele. Doar 20 de proprietari de patrupede au primit astfel de sancţiuni, şapte dintre ei alegându-se cu amenzi în valoarea totală de 600 de lei, deşi regulamentul ar trebui respectat încă din vara anului trecut.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite