Botoşani: Nu se mai vaccinează bebeluşi împotriva tuberculozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşii aşteaptă vaccinul de la Bucureşti
Bebeluşii aşteaptă vaccinul de la Bucureşti

Direcţia de Sănătate Publică dispune doar de vaccinuri expirate şi aşteaptă ca intitutul Cantacuzino să reia producţia acestui vaccin.

Vaccinul împotriva tuberculozei care se administrează bebeluşilor în primele zile de viaţă a expirat în Botoşani din luna ianuarie. De la începutul anului au fost vaccinţi doar 11 bebeluşi, restul aşteptănd o nouă tranşa de vaccin ce va sosi cel mai probabil spre sfărşitul lunii martie.

,,În momentul de faţă nu vaccinăm în maternităţi. Am avut vaccin care a expirat la 31ianuarie. Din dozele expirate s-au folosit foarte puţine şi nu are efect asupra bebeluşilor, pentru că doza a fost valabilă până la 31 ianuarie şi vaccinul s-a făcut pe 1 februarie", a declarat Ecaterina Chihaia, epidemiolog şef al Direcţiei de Sănătate Publică.

Reprezentanţii Ministerului au dat asigurări că sănătatea bebeluşilor care au fost vaccinaţi până acum nu este pusă în pericol şi asta pentru că vaccinul este un produs biologic corespunzător. Procesul de vaccinare va fi reluat după ce Institutul Cantacuzino va pune în funcţionare noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite