Botoșani: Luni este ultima zi în care agricultorii botoșăneni mai pot depune cereri de subvenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 16 mai APIA va percepe penalități la sumele aferete suprafețelor de teren pentru care se solicită ajutorul oferit de Uniunea Europeană.

Pentru cererile depuse după această dată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură aplică la sumele aferente suprafețelor și culturilor alese penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere, iar după data de 10 iunie, cererile de acordare a subvențiilor nu vor mai fi acceptate.

„Menţionăm că, în perioada 1 martie - 10 mai 2011, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă SAPS 2011, un număr de 927.128 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 6,3 milioane hectare. Din totalul cererilor 98,5% au fost depuse utilizând aplicaţia electronică IPA Online, pentru 99% din suprafaţa solicitată la plata sprijinului financiar pe suprafaţă. Până la data de 10.05.2011 la A.P.I.A. - C.J. Botoșani s-au depus un număr de 35.566 de cereri, reprezentând 83,22% din cererile programate, pentru o suprafață de de 147.224,17 ha. Din totalul cererilor 96,79% au fost depuse utilizând aplicaţia electronică IPA Online, iar 3,21% din cereri au fost depuse în mod clasic", se arată într-un comunicat APIA.

După ce în anii anteriori au fost descoperite numeroase nereguli privind modul de acordare a subvenției, începând din 2011 APIA a modificat criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de subventii in sectorul vegetal pentru acordarea sprijinului aferent masurilor de agromediu si zone defavorizate. Documentele solicitate acum sunt titlul de proprietate sau alte acte doveditoare ale dreptului de proprietate asupra terenului, contractul de arendare, contractul de concesiune, contractul de asociere în participatiune, contractul de închiriere, contractul de comodat sau alte acte care fac dovada folosintei terenului, respectiv adeverintă eliberată de primărie conform înscrierilor în Registrul Agricol, înscrisuri sub semnătură privată etc. De asemenea, Consiliile locale care depun cereri de plată pentru suprafetele de pajisti permanente, vor depune la centrele APIA o serie de documente justificative.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite