Botoşani: Nu astupă gropi pentru a nu fi traşi la răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce pe unele străzi, gropile fac aproape imposibil traficul, municipalitetea schimbă borduri şi pavelează trotuare din centrul oraşului.

„Priorităţile le stabileşte o şedinţă operativă din cadrul Primăriei, în care se adună tot staff-ul de conducere, inclusiv şefii de servicii şi nu le stabileşte presa sau oricine altcineva", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Potrivit edilului, în fiecare zi, în municipiu sunt opt echipe care lucrează la reabilitarea căilor de rulare, însă două sunt ocupate cu alte priorităţi. Una este specializată doar pe pavelare şi nu poate interveni în alte părţi, iar o a doua reabilitează strada 1 Decembrie, cu piatră cubică, deşi traficul pe această arteră este aproape nul.

„Nu pot să iau echipa de pe Marchian pentru că este o altă prioritate, să torn asfalt sau să astup o groapă. Toate se fac la timpul lor şi vor fi făcute la timpul lor. Şi eu sunt şofer. Şi pe mine mă deranjează străzile pe care sunt gropi mari", a explicat Florin Ghiorghiţă.

Chiar dacă botoşănenii îşi distrug maşinile şi îşi toacă zilnic nervii din cauza gropilor din asfalt, trei echipe de muncitori lucrează la parcările ce sunt în curs de amenajare în cartierul Stejari, Teodor Calimachi şi în zona Săvenilor. Potrivit municipalităţii nici dacă s-ar vrea nu s-ar putea interveni la unele gropi.

„În momentul în care Primăria a licitat o lucrare şi a dat strada la constructori, Primăria nu mai are niciun drept să intervină pe strada respectivă. Orice reparaţie efectuată este imputată de către Curtea de Conturi. Sunt lucrări peste lucrări şi banii respectivi vor fi imputaţi. Nu riscă nimeni să facă aşa ceva", a adăugat viceprimarul.

Tot la înlocuit borduri se lucrează şi la intrarea în municipiu dinspre Dorohoi, deşi artera urmează să fie spartă pentru a se înlocui conductele apă şi canalizare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite