Botoşani: Nova Apaserv extinde reţeaua de furnizare a apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de botoșăneni vor beneficia de apă mai curată și un program de furnizare extins, în urma unor lucrări realizate în această perioadă pe conducta de transport Ștefănești-Trușești.

Cu o vechime de peste 30 de ani, structura de oțel cu diametru de 400 de mm a ajuns într-un stadiu foarte avansat de uzură, ducând și la pierderi de apă considerabile, suportate de către operatorul județean.

Din acest motiv reprezentanții S.C. Nova Apaserv S.A. au stabilit ca fiind prioritare o serie de intervenții pentru înlocuirea sectoarelor de conductă cu deteriorare maximă, primul astfel de tronson fiind deja înlocuit. Este vorba despre 260 de metri liniari de conductă din zona Cucuteni, structura fiind cuplată la sistemul județean de alimentare chiar zilele trecute. Beneficiarii lucrării sunt locuitorii comunelor Trușești, Durnești, Albești și Todireni, unde societatea de apă și canalizare are peste 2.300 de utilizatori ai sistemului. Noul tronson a fost montat în ultimile două săptămâni, lucrarea având prioritate deoarece în această zonă, pe vechea conductă, se înregistrau  cele mai mari pierderi de apă.

Pentru perioada imediat următoare au fost programate alte două sectoare pentru a fi înclouite, unul de circa 60 de metri liniari, în zona Durnești, iar altul la Guranda,  de aproximativ 160 de metri liniari.

"Valoarea totală a lucrărilor, finanțate de către operatorul de apă, este de peste 250.000 de lei, iar dacă luăm în calcul și intervenția din decembrie, la care ne-au obligat alunecările de teren din zona Buzeni, ajungem la o sumă de peste 350.000 de lei, investită de noul operator de apă pentru calitatea serviciului oferit botoșănenilor.", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al S.C. Nova Apaserv S.A.   

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite