Botoşani: Nici la a doua încercare nu au reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de un sfert dintre cei care susţinut probele la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au reuşit să obţină o medie peste şase.

Vezi aici rezultatele

Din cei 655 de candidaţi înscrişi la sesiunea august-septembrie, au fost prezenţi 604. Dintre aceştia, şapte au fost eliminaţi la probele scrise, având asupra lor fiţuici. 496 de absolvenţi au fost declaraţi respinşi la această sesiune, doar 101 candidaţi fiind declaraţi admişi.

„În cadrul inspecţiilor şcolare ce vor avea loc, o monitorizare mai strictă o vom avea în unităţile liceale unde notele au fost mici şi procentul de promovabilitate a fost mic. Trebuie găsite cauzele care au dus la aceste situaţii", a declarat Carmen Nechita, vicepreşedintele comisiei judeţene de bacalaureat.

La Grupul Şcolar Coţuşca, unde în sesiunea din vară niciun candidat nu a promovat bacalaureatul, din cei 22 de absolvenţi înscrişi au promovat numai doi.Nici şcolile din municipiu nu stau mai bine.La Liceului Industrial din cei 184 de candidaţi înscrişi, numai 20 au reuşit să obţină medii peste şase.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite