Botoşani: Nereguli la nivelul conducerii IŞJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actuala şefă a învăţământului botoşănean ocupă funcţia după ce s-a transferat din sistemul privat de învăţământ nerespectând metodologia privind mişcarea personalului didactic.

Potrivit Legii 128/1997, "funcţia de inspector şcolar general se ocupă prin concurs de către personalul didactic titular". Ada Macovei ocupă postul de inspector general din martie 2009, iar înainte de numirea sa pe post a fost cadru didactic într-o instituţie de învăţământ privată, neacreditată. Nefiind titulară a unei unităţi particulare acreditate, nu face parte din sistemul naţional de învăţământ şi nu putea să fie detaşată în interesul învăţământului pe un post de conducere, la şefia Inspectoratului Şcolar. La momentul numirii, ea nu deţinea nici titlul de doctor sau gradul didactic I.

"Ştiind cât de mulţi duşmani am, îi anunţ pe cale oficială că nu le voi da satisfacţie nicio clipă şi nu voi face niciun abuz, astfel încât să se poată să se bucure de pe uma mizeriilor pe care le-aş face", a declarat Ada Macovei imediat după ce a fost prinsă cu maşina instituţiei în concediu.

După numirea sa pe post, Ada Macovei şi-a întocmit dosarul pentru gradaţie de merit şi a făcut tot posibilul să şi obţină această gradaţie, ce reprezintă aproximativ 1000 de lei pe lună, pentru următorii cinci ani. Pentru cele 197 de gradaţii de merit din acest an au fost depuse 324 de dosare, câştigătorii acestei competiţii fiind recompensaţi lunar cu câte 25% din salariul de baza, pentru o perioadă de cinci ani de zile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite