Botoşani: Nereguli grave la IŞJ. Prefectul l-a sesizat pe ministrul Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ada Macovei va fi pârâtă la  Ministrul Educaţiei pentru mai multe neregului grave descoperite în urma unui control dispus de prefectul judeţului la IŞJ Botoşani. Inspectorul general poate fi acuzat de deficienţă în management.

În timpul protestelor dascălilor, prefectul Cristian Roman a  dispus un control la IŞJ şi Primăriii pentru a vedea din ce cauză şcolile au rămas în bugete  fără bani de salarii. Controlul a fost finalizat zilele trecute şi surpinzător cei mai vinovaţi au fost găsiţi şefii la IŞJ Botoşani.

Aceştia sunt acuzaţi că nu au urmărit absolut deloc evoluţia litigiilor de muncă aflate în instanţă, prin care profesorii au cerut mărirea salariilor. Pe tot parcurul proceselor nu a fost făcută nicio întâmpinare în instanţă şi mai mult, unii directori de şcoli s-au dat singuri  în judecată pentru a obţine un salariu mai mare.

În timp ce profesorii  deschideau mii de procese instituţiei , singurului jurist al IŞJ i se accepta să plece un an de zile în concediu fără plată. Cu câteva luni înainte de a fi aprobată cererea , Inspectoratul Şcoar a încheiat cu o casă de avocatură un contract de 20.000 de lei pentru a reprezenta instituţia în câteva  procese, alte decât cele care aveau obiect litigiile de muncă deschise de profesori.

"Am constatat ca inainte de 2011 nu exista nicio evidenţă a dosarelor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, deşi Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost parte în fiecare din aceste procese. Nu există o evidenţă a dosarelor în care instituţia şi-a formulat apărări, nu putem şti dacă a făcut sau nu apărări. (...) Sunt deficienţe de management, poate puse pe seama tinereţii.  Aceste lucruri le-am discutat şi cu inspectorul general. Voi sesiza şi Ministerul Educaţiei cu privire la aceste aspecte ", a spus prefectul Cristian Roman

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite