Botoşani: Nemţii şi japonezii sunt interesaţi de culturile ecologice de la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Doi importanţi oameni de afaceri din Germania doresc  să ofere expertiză tehnică fermierilor din Botoşani şi să asigure contracte ferme de export pentru producţia agricolă ecologică. Şi japonezii sunt interesaţi de culturile ecologice de la noi.

image

Săptămâna trecută,  Robert Brandes şi respectiv Christine Menzel, (foto) parteneri ai omului de afaceri botoşănean  Ovidiu Portariuc  au făcut o vizită în judeţ, unde au apreciat potenţialul de dezvoltare al sectorului agricol şi, în mod special, calitatea solului din nordul Moldovei.

Fermierii nemţi dezvoltă afaceri de succes  de milioane de euro în domeniul agriculturii ecologice, a cultivării şi a comercializării cerealelor bio în Europa Occidentală şi de Est şi sunt interesaţi de o  colaborare cu fermierii botoşăneni în domeniul culturilor de soia, porumb, floarea soarelui sau grâu.

 „Mă bucur că prin ceea ce am realizat în ultimii ani am reuşit să câştigăm îincrederea partenerilor germani. Am învăţat mult de la ei şi acum ştiu că succesul depinde de respectarea la milimetru a procedurilor.  Calitatea muncii va da, negreşit, calitatea produselor", a declarat Ovidiu Portariuc. Fermierul botoşănean critică  în schimb politicile haotice din sectorul agricol ce îi determină pe mulţi fermieri români să îşi vândă terenurile şi să plece la muncă pe culturile din străinătate.

„Principala problemă este lipsa banilor şi haosul existent pe piaţa agricolă românească. Oamenii preferă să-şi vândă pământul unor aşa- zişi investitori străini care speculează conjunctura actuală şi cumpără pământul românesc pe bani de nimic", a mai spus Ovidiu Portariuc

În luna iulie, şi-a anunţat vizita la Botoşani şi o delegaţie a unor oameni de afaceri din Japonia interesaţi de asemenea de  anumite culturi ecologice care pot fi adaptate climatului românesc.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite