Botoşani: Naşterile sub apă amânate de un termometru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Aceasta este cada în care vor naşte gravidele ARHIVĂ
Botoşani: Aceasta este cada în care vor naşte gravidele ARHIVĂ

Instrumentul special trebuie să ajungă săptămâna aceasta la Matenitatea Botoşani. Prima naştere sub apă este programată pentru acest weekend.

Sala de naşteri este pregătită iar cada specială unde se vor veni pe lume bebeluşii este montată.  De o lună, medicii se pregătesc să le ajute pe femei să nască fără dureri prea mari.

Fără termometrul pentru stabilirea temperaturii apei, nu pot fi demarate însă procedurile. „Am dat comandă şi aşteptăm să vină instrumentul. Sperăm că vom face prima naştere sub apă la începutul săptămânii dacă nu chiar în acest weekend", a spus dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.

Între timp, medicii fac liste cu gravidele care doresc să nască sub apă. 12 cereri sunt depuse în acest sens. Viitoarele mămici trebuie să scoată din buzunar în jur de 1000 de euro  întrucât serviciile de acest gen nu sunt decontate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate iar pacienta trebuie să suporte o parte din cheltuieli. „Cererile sunt de la femei din întreaga ţară care sunt atrase de preţurile mai mici. Ele vor fi asistate la naştere de propriul medic care le-a urmărit naşterea", a mai spus directorul Maternităţii.

Tarifele sunt la jumătate faţă de cele practicate de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria" din Bucureşti sau cele de la spitalul privat din Braşov, singurele din ţară care folosesc aceatsă metodă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite