Botoşani: Munte de 500 de tone de praf adunat de pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de salubrizare a strâns din oraş o cantitate record de praf.  Dacă în anii trecuţi, după  iarnă,  se adunau maxim 100 de tone de praf,  acum cantiatea depozitată la groapa de gunoi a ajuns la 500 de tone. Tot praful adunat ne-a costat 50.000 de lei, bani pe care primăria trebuie să-i plătească din bugetul local.

Niciodată în istoria oraşului nu a fost adunată o cantitate atât de mare de praf de pe străzi. Pentru cele 500 de tone de praf, primăria va trebui să plătească societăţii de salubrizare 50.000 de lei doar pentru transport şi depozitare la groapa de gunoi. " Atât a ieşit la cântar. Noi cântărim orice maşină care intră la groapa de gunoi în prezenţa unui reprezentant de la primărie. Şi noi ne-am mirat de cât păraf am putut aduna din oraş. "  a declarat Gheorghe Pricopi, directorul societăţii de salubrizare Urban  Serv.

Botoşănenii sunt de-a dreptul revoltaţi de praful din oraş. Oamenii se plâng că nu pot lăsa geamurile deschide la apartamente pentru că, mai ales când bate vântul, tot praful de pe străzi le intră în case. Mai mult, botoşănenii sunt de părere că măturătorii de la salubrizare împrăştie praful în loc să-l adune de pe străzi.  Singura metodă pentru a scăpa de praful din oraş este ca străzile să fie spălate măcar odată pe săptâmână, aşa cum se întâmplă în ţările dezvoltate.

Culmea este că societatea de salubrizare are în dotare două utilaje moder e cu care ar putea spăla străzile, chiar şi cu şampon , însă ar trebui ca primăria să solicite  mai întâi acest lucru şi să suporte costurile. Potrivit conducerii de la Urban Serv, pentru spălatul cu şampon a tuturor străzilor din Botoşani s-ar cheltui maxim 100.000 de lei. Din păcate, acestă cheltuială nu a  fost prevăzută în bugetul pe 2010.

Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite