Botoşani: Muniţie de război într-o mănăstire de maici. 7dinamite au fost găsite în clopotniţa Mănăstirii Vorona: Măicuţele au sunat la 112!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muniţia  a fost rămas în streaşină  din perioada celui de al doilea război mondial. Pirotehiştii au intervenit imediat pentru ridicarea dinamitei care va fi   distrusă în Poligonul Militar Copălău.

Muniţia a fost descoperită în clopotniţa  Mănăstirii Vorona de o echipă de muncitori angajaţi să efectueze lucrări de reparare a acoperişului vechi de peste un secol. Constructorii au înlemnit când au dat de o dinamită prinsă în streaşină şi au anunţat imediat maica stareţă.

De teamă că muniţia este activă şi s-ar putea produce o deflagraţie la mănăstire, măicuţele au sunat imediat la 112 şi au chemat în ajutor poliţiştii din sat care  au izolat zona până la venirea specialiştilor pirotehnişti. Aceştia din urmă au scos din acoperişul clopotniţei şapte elemente de muniţie în stare avansată de degradare. Cel mai probabil este vorba despre dinamită, fără capse detonatoare care a fost ascunsă în perioada celui de al II lea război mondial.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite