Botoşani: Municipalitatea se pune pe etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se droghează şi cu îngrăşământ pentru flori.
Tinerii se droghează şi cu îngrăşământ pentru flori.

Consilierii locali sunt hotărâţi să închidă toate magazinele din oraş care comercializează etnobotanice.

Numărul crescut al cazuri liceenilor ce ajung la spital după ce consumă produse etnobotanice în combinaţie cu alcool dar şi reclamaţiile disperate ale părinţilor acestora i-a determinat pe consilierii locali să propună un proiect pentru închiderea acestor magazine.

"Au ajuns să folosească la distracţiile lor şi îngrăşăminte speciale ce se găsesc în florării. Şi cum acestea sunt deschise non-stop nu e nicio problemă. Sunt părinţi disperaţi care nu mai ştiu cui să ceară ajutorul", a precizat consilierul local Gheorghe Vâzdoagă.

În Botoşani sunt autorizate să comercializeze plate etnobotanice patru magazine, două dintre ele având activitatea suspendată de comisarii Gărzii Financiare, pentru ilegalităţi descoperite în urma unor controale de rutină.

"Consumul de etnobotanice a devenit o problemă cu atât cu cât a crescut numărul liceenilor care consumă etnobotanice, atât băieţi cât şi fete. Adresabilitatea la noi este mai puţin evidentă pentru că acei tineri care primesc tratament în urgenţă evită să ajungă la noi pentru a primi celelalte servicii de care au nevoie", a declarat şeful secţie de Neuropsihiatrie Infantilă, Laura Jijie.

Medicii avertizează că efectele produse de aceste substanţe sunt similare cu cele produse de droguri, ducând şi la dependenţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite