Botoşani: Municipalitatea se îndatorează la bănci pentru modernizarea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea nu renunţă la ideea de a contracta un nou credit de 30 milioane de lei necesar pentru continuarea lucrărilor de infrastructură a oraşului.

După eşecul Primăriei de a lua un credit de la CEC Bank, Consiliul Local a aprobat un nou proiect de hotărâre privind organizarea unei licitaţii în sistem de urgenţă în vederea contractării unui credit de la o altă bancă. Şi asta pentru că CEC Bank a impus Primăriei Botoşani condiţii prea draconice, care nu puteau fi respectate.

„Cei de la CEC nu doreau să ne crediteze pentru proiectele finanţate sută la sută din bugetul local şi de aceea am renunţat la această bancă. Nu cred că era vreun risc pentru ei dacă renunţau la această condiţie pentru că noi şi aşa nu am ajuns la gradul de îndartorare maxim impus de lege. Cu tot cu creditul de 30 de milioane pe care dorim să-l luăm, gradul de îndatorare ajunge undeva la 25 la sută, faţă de 30 la sută cât e maxim. Vrem să organizăm licitaţia cât mai repede, ca până la finalul lunii mai să luam banii."  a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

Pe lângă această condiţie, CEC Bank a mai pretins unele garanţii suplimentare din partea autorităţiilor locale. Cu cele 30 milioane de lei, municipalitatea vrea să asfalteze străzile din centrul oraşului şi să refacă canalizarea pluvială în zonele unde aceasta este subdimensionată. Deasemeni, o parte din bani vor fi cheltuiţi pe continuarea lucrărilor din centrul istoric al oraşului şi pe amenajarea unor parcări subterate în zona centrală. Municipalitatea şi-a propus să schimbe faţa oraşului, cel puţin în zona centrală, însă fiind criză, singura şansă pentru a demara aceaste proiecte este contractarea unui credit, bugetul local fiind insuficient.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite