Botoşani: Municipalitatea îngroapă cablurile de pe stâlpi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fibra optică şi firele care atârnă pe Cuza Vodă vor dispărea până pe 15 iunie. Edilii vor căuta soluţii şi pentru restul oraşului.

Şefii oraşului au anunţat toţi furnizorii de servicii de telecomunicaţii că, până pe 15 iunie, cablurile de pe strada Cuza Vodă trebuie îngropate. Sitemul de iluminat public va fi complet schimbat pe această arteră şi nu vor mai fi permise firele aeriene în zonă. „Decizia este finală, urmează să ne întâlnim din nou pentru a găsi soluţia tehnică. Profităm de faptul că este şantier şi se lucrează la trotuare şi carosabil pentru a le îngropa“, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Activitatea reprezintă şi prilejul unui nou bussines în municipiu. Primarul Cătălin Flutur a fost contactat deja de trei societăţi de telecomunicaţii pentru a concesiona terenul unde urmează să fie reţeaua de cabluri. Odată cu îngroparea firelor, chiria plătită acum societăţilor E.ON şi Eltrans va reveni municipalităţii sub formă de redevenţă, iar sumele nu sunt de neglijat.

„La E.ON preţul este de 1 euro pe stâlp, iar la Eltrans de 3 euro. Sunt cele mai mari din ţară, iar reţelele se întind pe sute de kilometri. Pe noi, ca societate, nu ne afectează cu nimic dacă vom plăti aceeaşi chirie“, a precizat Cezar Ilaş, managerul unei societăţi ce oferă servicii de internet, telefonie şi televiziune prin cablu.

Chiria plătită acum pentru folosirea stâlpilor din Botoşani depăşeşte lunar 100.000 de euro. Odată cu îngroparea cablurilor, banii pentru chirie vor reveni societăţii care a concesionat terenul de la Primărie, iar o parte va intra în bugetul local sub formă de redevenţă. Îngroparea firelor din municipiu este dorită de mai bine de trei ani. Edilii locali au purtat discuţii inclusiv cu societăţile care se ocupă cu reabilitarea reţelelor de apă şi canal. „Am discutat cu cei care lucrează pe ISPA şi le-am cerut să mai facă un canal şi pentru cabluri, dar nu s-a vrut. Nu putem să rămânem cu ele pe stâlpi“, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite