Botoşani: Morţii şi beţivii au îngropat Poliţia în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300.000 de lei are de plătit Poliţia pentru serviciile făcute de Medicina Legală. Cu cât moartea este mai misterioasă, cu atât mortul costă Statul Român mai mult.Cea mai scumpă necropsie efectuată anul acesta a costat 1600 de lei.

În topul celor mai frecvente servicii solicitate sunt probele biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Aproape 200 de probe sunt analizate lunar în condiţiile care o singură testare costă 160 de lei.

Număr record de autopsii...

Cei mai mulţi bani trebuie să-i dea însă  Poliţia pentru autopsii. Numai anul acesta s-au făcut 363 de autopsii. Fiecare autopsie costă Statul Român 300 de lei, iar cheltuielile urcă atunci când trebuie să se facă alte examinări histopatologice. „ Cea mai scumpă autopsie a costat anul acesta 1600 de lei. În medie sunt solicitate lunar 16 autopsii" " a spus Daniela Darea, purtător de cuvânt Ijp Botoşani.

Numărul acestor examinări este foarte mare comparativ cu anii trecuţi pentru că a crescut numărul sinuciderilor şi a cazurilor suspecte. „ În anul 2009 am efectuat 350 de autopsii. Anul acesta avem deja 363 de cazuri" a declarat dr. Carmen Marcu, şef Medicină Legală.

Morţii cu morţii, viii....cu banii

Datoria uriaşă de 300.000 de lei este înregistrată în condiţiile în care Poliţia a mai plătit anul acesta facturi în valoare de 250.000 de lei către Medicina Legală.

Află mai multe despre acest subiect, joi în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite