Botoşani: Minori mutilaţi din cauza neatenţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Minorii au fost  lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi
Botoşani: Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi

Numai în acest sfârşit de săptămână un băiat de 13 ani şi o fată de doi ani au fost aduşi la spital, cu arsuri grave pe corp după ce s-au ars la sobele din gospodăriei

Fetiţa a fost internată cu arsuri de gradul II şi III şi în stare de şoc. Potrivit medicilor, copilul a căzut de pe soba din bucătăria locuinţei într-o oală cu apă clocotită în care mama se pregătea să fiarbă câteva rufe. Doar ţipetele copilei , lăsată singură în casă, i-au alertat pe părinţi prinşi cu treburile gospodăriei. Mama şi-a găsit fetiţa cu ambele mâini în oala cu apă şi a sunat imediat la 112. Copila are arsuri pe 10% din suprafaţa corpului şi. Minora va suporta mai multe operaţii de refacere a membrelor superioare dar va rămâne  traumatizată pe viaţă.

Într-o oală cu apă clocotită a ajuns şi adolsecentul de 13 ani care a ajuns la Spitalul de Pediatrie cu arsuri pe coapsă şi pe piciorul stâng, după ce s-a împiedicat şi a plonjat în oala lăsată de mama sa neacoperită. „Minorul a fost internat pentru a fi ţinut sub observaţie şi supus unui tratament chirurgical de specialitate" a declarat  Livia Mihalache, managerul Spitalului de Copii.

Cadrele medicale se aşteaptă la un număr mare de asfel de accidente casnice în sezonul rece când copii sunt ţinuţi nesupravegheaţi în apropierea diverselor surse de încălzire, în special sobe. În sezonul  rece 2009, peste  30 de copii au ajuns la spital cu diverse arsuri cauzate de accidentele casnice.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite