Botoşani: Mincinosul pe scena Teatrului Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul „Mihai Eminescu" din vă invită sâmbătă începând cu ora 18.00 în Sala Mare , la  spectacolul „Mincinosul" de Carlo Goldoni.

În Mincionosul, Goldoni creează o ambianţă realistă, cu mijloace dramatice realiste. Mentalitatea burgheză prin excelenţa practică , strabate piesa de la un capat la altul . În această piesă, autorul face eforturi vizibile de a scapa de tutela comediei dell arte , împrumutând multe mijloace de expresie din vechea artă teatrală.

 „Personajul Lelio din Mincinosul  demonstrează puternica lui capacitate de tipizare cu o maiestrie rar întâlnită . Este tipul de personaj nou pe care Goldoni îl aduce în teatru italian, a carui complexitate depăşeste figurile destul de schematice ale personajelor comediei dell arte. Piesa este stufoasă cu un limbaj pe alocuri preţios. Momentele moraliste le întâlnim la tot pasul dar dincolo de ,pretenţiile pe care le impune dramaturgia contemporană Mincinosul este o piesa viguroasă , originală şi extrem de modernă." arată regizorul Ion Sapdaru.

Distribuţia este una de excepţie în rolurile principale jucând actorii   Cezar Amitroeie, Sorin Ciofu, Eduard Sandu, Valentin Popa, Bogdan Muncaciu, Gheorghe Frunza, Ovidiu Ivan, Ciprian Tabacaru, Dragos Radu,Daniela Bucataru, Irina Mititelu, Gina Patrascu, Laura Dumitrache şi Ioan Cretescu 

Biletul de intrare este 12 lei, iar elevii şi grupurile organizate abeneficiază de reducere.    

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite