Botoşani: Mii de credincioşi stau la rând pentru a trece prin altarul Bisericii "Sfântul Vasile cel Mare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii stau ore întregi la rand pentru a trece prin altar
Credincioşii stau ore întregi la rand pentru a trece prin altar

Biserica, cu hramul „Sfântului Vasile cel Mare" din curtea Spitalului Judeţean a fost sfinţită astăzi de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de peste zece preoţi.

Slujba de sfinţiere a bisericii a început dimineaţă, iar sfânta liturghie a fost oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan ajutat de încă zece preoţi. „Biserica arată frumos, împodibită ca o mireasă pe dinăuntru şi pe dinafară, dar ce stă în spatele acestui lucru singur Dumnezeu ştie. Văd poporul lui Dumnezeu care se bucură de o biderică nouă.", a spus  mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

biserica spital

Lucrările la biserică au început în urmă cu 11 ani, iar banii au fost adunaţi de preotul paroh Petru Chirvase de la credincioşi şi sponsori. Lăcaşul de cult eeste unul dintre cele mai frumoase din oraş, el fiind construit într-un stil bizantin, din cărămidă roşie.

biserica

Credincioşii şi bolvanii din spital au fost ospătaţi cu sarmale oferite de Biserică.  Mitropolitul a cerut ca oamenii să poată trece prin altar până luni, inclusiv.

la altar
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite