Botoşani: Mielul de Paşte se vinde la preţ de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă mai sunt trei săptămâni până la Paşte, botoşănenii se pregătesc deja pentru delicioasele mâncăruri tradiţionale din carne de miel, nelipsite de pe masa de sărbătoare. Producătorii vând la piaţă  mielul sacrificat cu 12 lei kilogramulm în timp ce la supermarket preţul ajunge şi 20 de lei pe kilogram.

În piaţa centrală din oraş, într-un loc special amenajat din hala veche de carne, au început să se vândă primii miei pentru Paşte. Preţurile sunt accesibile pentru toate buzunarele şi asta pentru că în acest an mieii de Paşte sunt mai mici decât în anii trecuţi. Producătorii spun că oile au fătat la sfârşitul lunii ianuarie şi nu au avut suficient timp să crească.

 "Asta este marfa. A fost o iarnă lungă şi grea, iar  Paştele a căzut şi mai devreme în acest an. Mieii nu au avut timp să crească şi nici noi nu-I mai putem ţine pentru că am rămas fără furaje. Anul acesta clineţii trebuie să se mulţumească cu miei de cel mult şapte kilograme. Da asta şi preţurile sunt mici. " a declarat Marcel Onofrei un crescător de oi din Cătămărăşti.

Mieii se vând şi ei pe categorii de calitate. Cei mici, care au până în cinci kilograme şi nu prea ai ce să alegi din ei, se vând cu 12 lei kilogramul. Preţul creşte proporţional cu greuteatea, pentru un miel de opt kilograme botoşănenii fiind nevoiţi să scoată din buzunar 15 şi chiar 18 lei pe kilogram. Fie şi aşa botoşănenii cumpără încă de pe acum carne de miel pentru masa de Paşte de frică să nu se scumpească.

Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite