Botoşani: Miel de Paşte luat cu bani de împrumut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Mătuşa Avieriţei Lupu aşteaptă de o săptămână să primească împrumutul de 350 de lei pentru Paşte
Botoşani: Mătuşa Avieriţei Lupu aşteaptă de o săptămână să primească împrumutul de 350 de lei pentru Paşte

Sute de bătrâni se îndatorează pe ani de zile ca să aibă ce pune pe masă de sărbători. Numai luna aceasta, Casa de Ajutor Reciproc  a Pensionarilor a acordat împrumuturi de 650.000 de lei.

350 de pensionari cu venituri mici au trecut în ultimele zile pe la ghişeele Casei de Ajutor Reciproc(CARP) a Pensionarilor pentru a lua împrumuturi. Majoritatea sunt bătrâni cu pensii mici consideraţi insolvabili de bănci atât din cauza veniturilor cât şi a vârstei înaintate.

Împrumuturile variază între 150 şi 1070 de lei şi sunt luate pe maxim doi ani. Numai luna aceasta CARP a acordat împrumuturi de 650 de mii de lei. ,, Unii iau împrumuturi pentru datorii şi medicamente dar cei mai mulţi ca să aibă ce pune pe masă de Paşte. Pentru mielul şi cozonacul de sărbători vor plăti un an întreg, din păcate" a declarat Constantin Ionescu, preşedinte CARP Botoşani.

Cererile sunt atât de mari încât conducerea Casei a fost nevoită să facă liste de aşteptare. 130 de persoane vor beneficia de împrumuturi în Săptămâna mare a Paştelui.

Aflaţi drama acestor sărmani care se îndatorează ca să aibă sărbători fericite, mâine în Adevărul de Seară  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite