Botoşani: Micuţii desenează poveştile pe asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndemnaţi de actorii Teatrului de Păpuşi, prichindeii îşi vor arăta talentul. Ei vor fi răsplătiţi cu prăjituri şi creioane colorate.

Chiar dacă Teatrul pentru Copii „Vasilache“ şi-a închis stagiunea, prichindeii se vor bucura în continuare de concursul „Desenează spectacolul“.

Competiţia va continua într-o altă manieră. Micuţii vor desena pe asflat, şi nu pe hârtie, iar în loc de creioane colorate şi pasteluri vor folosi cretă colorată.

Îndrumaţi de un pictor

Micuţii pasionaţi de desen îşi vor da frâu liber imaginaţiei duminică, începând cu ora 18.00, în faţă la City Gallery, sub îndrumarea pictorului Corneliu Dumitriu şi a artiştilor de la Teatrul „Vasilache“.

„Am iniţiat acest concurs pentru a oferi copiilor posibilitatea să-şi exprime emoţiile stârnite de spectacolele de teatru. Vreau să le jurizeze între ei şi să aleagă câştigătorii. Sunt foarte fericit pentru că voi deveni bunic foarte curând şi mă bucur că pot aduce bucurie copiilor prin această acţiune“, a spus pictorul Corneliu Dumitriu. Aşadar, micuţii vor trebui să jurizeze pentru propriile creaţii. La departajare va participa şi iniţiatorul evenimentului.

Competiţie cu tradiţie

„Este foarte frumoasă propunerea cu desene pe asfalt şi ideea ca toţi copiii să se jurizeze între ei. Este un exerciţiu de sinceritate. Micuţii sunt foarte încântaţi şi în fiecare săptămâna aşteaptă această competiţie“, a spus Mihaela Nistorică, director adjunct în cadrul Teatrului de Păpuşi „Vasilache“.

La finalul concursului, câştigătorii vor putea petrece ore în şir la spaţii de joacă sau vor fi răsplătiţi cu prăjituri ori creioane colorate.

„E minunat că se organizează astfel de evenimente şi mai ales sub îndrumarea unui pictor. Copiii mai învaţă câte ceva în timp ce se distrează pe perioada vacanţei“, a spus Viorica Ştefănache, mama unei fetiţe de şase ani. Karina Pohonţu, de şapte ani, a fost ultima câştigătoare a concursului de desene pe asfalt.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite