Botoşani: Meşterii populari maramureşeni îşi expun lucrările la casa lui Eminescu de la Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii meşteşugari îi vor învăţa pe copiii unui centru de plasament din Botoşani secretele olăritului şi sculpturii în lemn.

În aceste zile Botoşaniul este capitala meşteşugurilor populare. Pe lângă „Festivalul Cântecului, Jocului, Portului Popular şi Meşteşugurilor" din municipiul Botoşani, la Memorialul Ipoteşti se desfăşoară până pe 13 octombrie o expoziţie inedită de obiecte populare maramureşene create de opt meşteri renumiţi în zona Maramureş. În cadrul expoziţiei „Rod al Meşteşugului", cei opt artişti vor lucra obiecte de ceramică, picturi şi sculpturi în lemn, specifice zonei Maramureş. Toate exponatele vor fi apoi vândute la preţuri modice.

Inedint este că cei opt meşteri îi vor învăţa pe copiii centrului de plasament patronat de fundaţia Hand of Help arta meşteşugului popular maramureşean. „Deja peste 20 de copii participă la aceste cursuri şi învaţă cum să scumpleteze sau să lucreze în lut obiecte de ceramică. Fascinaţi de măiestria meşteşugarilor, zilnic vin la Memorial şi copii din sat care vor să înveţe şi ei de la artiştii populari. Eu spun că expoziţia este unică şi merită de văzut, mai ales că obiecte extraordinare pot fi cumpărate cu preţuri foarte mici." a declarat Marius Ştefanachi, coordonatorul acţiunii de la Memorialul Ipoteşti.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite