Botoşani:Veterinarul care a omorât 240 de căţei este acuzat de ucidere cu intenţie: Alte 15 persoane sunt anchetate UPDATE VIDEO+FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Poliţia Animalelor Bucureşti susţin că eutanasierea animalelor este ilegală iar medicul veterinar a comis o crimă pentru că jigodia este o boală tratabilă. Cel puţin 15 persoane mai sunt cercetate în cazul măcelului de ieri de la padoc.

Ora 13.20

Inspectorii de la Poliţia Animalelor i-au în calcul varianta ca animelel să fi fost otrăvite. „ Nu este exclus să le fi pus în mâncare Furadan sau altă soluţie pentru ucidere rapidă", a spus Alexandra Floareş, inspector Poliţia Animalelor Bucureşti care nu crede în varianta eutanasierii.

Ora 13.00

Inspectorii de la Poliţia Animalelor au cerut Direcţiei Sanitar Veterinare  ridicarea dreptului de liberă practică a medicului Pancu.Inspectorii se îndoiesc că acesta a reuşit să facă 240 de injecţii letale în două ore." Pentru o injecţie este nevoie de zece minute. Medicul avea deci nevoie de 2400 de minute nu de două ore să ucidă taote animelele", a spus Alexandra Floareş, ( foto jos) inspector Poliţia Animalelor Bucureşti. Inspectorii susţin că au văzut până acum doar documentele care atestă că medicul a cumpărat vaccinurile dar nu şi acte care să dovedească că le-a folosit.

Ora 12.52: Medicul Cristian Petru Pancu a luat-o la fugă în momentul când s-a întâlnit cu presa la padoc.

â

image

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor susţin că jigodia este o boală tratabilă şi estimează că animelele au fost ucise pentru că nu existau fonduri pentru tratarea lor.

Ora 12.40: Medicul veterinar este acuzat de uciderea cu intenţie a animalelor. Conform reprezentanţilor Poliţiei Animalelor, nu se puteau face 240 de injecţii letale într-un timp atât de scurt. Aceştia verifică acum documentele în baza cărora s-a făcut eutanasierea, considerată complet ilegală.

image

„Ce pot spune este că dacă ar fi fost oameni în loc de câini am fi vorbit de un genocid. Nu este exclus ca animalele să fi fost otrăvite cu Furadan, administrat în ultima masă a câinilor“, a spus Alexandra Floareş, inspector la Poliţia Animalelor.

Ora 12.32: Conform ultimelor informaţii, viceprimarul Florin Gheorghiţă a fost şi el invitat la audierile privind eutanasierea câinilor din padocul Botoşani. Edilul însă neagă acest lucru.

„Nu am primit nicio invitaţie de la Poliţie. Ştiu că a fost audiat şeful Serviciului de Baze şi Agrement care administrează padocul“, a declarat Gheorghiţă.

image

Ora 12.05: Procurorii de la Parchet s-au autosesizat încă de ieri. Cel puţin 15 persoane sunt cercetate penal pentru rele tratamente aplicateanimalelor.

image

Ora 11.30: În acest moment, la padocul Botoşani se află reprezentanţi de la Protecţia Animalelor veniţi de la Bucureşti pentru a cerceta condiţiile în care au fost ucise animalele. Mai mult, aceştia au depus o plângere penală la Parchet împotriva medicului care a administrat injecţiile letale, acuzându-l de rele tratamente împotriva animalelor.

image

Ora 06.41: La o zi de la măcelul de la padocul de la marginea oraşului, medicul Panu este chemat să îşi motiveze gestul. „ Medicul a fost invitat la Poliţiei şi va fi audiat cu privire la decesul animalelor din padoc", a spus Daniela Darea , purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare sare în apărare medicului care a ucis câinii. „ Ce putea să facă dacă animalele erau bolnave. A gândit ca un medic", a spus Dora Vasilescu, directorul DSV Botoşani.

Interesant este că medicul Cristian Petru Pancu lucrează de doi ani la cabinetul veterinar privat al soţului şefei DSV Botoşani.

Ancheta este la început iar medicul nu este pus încă sub vreo acuzaţie. Criminaliştii aşteaptă şi rezultatele analizelor de laborator efectuate de medicii veterinari cu probe luate de la leşul ridicat din padoc. Specialiştii se vor pronunţa cu privire la modul în care a fost ucis animalul: cu injecţie letală sau prin alte mijloace.

Până atunci, voluntarii Asociaţiei Ador pentru protecţia animalelor vor ca vinovaţii să plătească. „ Noi am venit cu sufletul deschis să îi hrănim şi să le oferim dragoste. Meritam măcar să fim anunţaţi că sunt bolnavi de jigodie şi vor fi eutanasiaţi", i-au reproşat tinerii viceprimarului Florin Ghiorghiţă care a ordonat măcel.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite