Botoşani: Medicii ieşeni, singura şansă a studentei bolnavă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, rudele Ancuţei Ionel ( 20 ani) au plecat la Iaşi să ceară ajutorul medicilor ca studenta să fie operată în străinătate. Banii pentru întomcirea dosarului şi consultaţii au fost asiguraţi prin campania demarată de ziarul Adevărul.

Anca Andreea Ionel (20 de ani) a fost diagnosticată cu ciroză hepatică în fază terminală în aprilie 2010. Singura sa şansă este un transplant de ficat la o clinică din Germania sau din Anglia. Intervenţia costă însă 100.000 de euro, bani pe care familia sa nu îi are. Tânăra este studentă în anul II la Facultatea de Business de la Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj, iar părinţii nu îşi permit să suporte cheltuielile.

image

Medicii de la Spitalul Clinic Fundeni refuză însă să-i acorde scrisoarea medicală care i-ar putea permite întocmirea dosarului pe care trebuie să îl depună la Direcţia de Sănătate Publică (DSP)Botoşani pe motiv că astfel de  transplanturi se fac şi în România dar că trebuie să aştepte.  De zece luni, studenta se află pe o listă de aşteptare alături de alţi 400 de bolnavi.

image

Tocmai de aceea, familia tinerei caută sprijin la medicii ieşeni. „ Sperăm ca ei să ne acorde scrisoarea medicală şi să demarăm procedura. Nu putem aştepta" a spus Alina Ionel, mătuşa tinerei.

2500 de lei au donat botoşănenii prin intermediul urnelor amplasate în incinta magazinului OVISIM de pe strada Griviţa. Banii vor fi folosiţi pentru tratament şi consultaţii.  În conturile decshise pe numele Anca Ionel s-au adunat 7000 de euro. „ Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat" a spus mătuşa studentei.

Cei ce doresc să o ajute pot face donaţii la urnele din  incinta magazinului OVISIM de pe strada Griviţa sau direct în conturile deschise pe numele Anca Andreea Ionel:

RON: RO73RNCB0298115353290001 - Banca BCR

EUR: RO51BRDE130SV08167351300 - Banca BRD

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite