Botoşani: Medicii de familie dau în clocot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie se vor întâlni miercuri dimineaţă pentru a găsi forma de protest ce va fi adoptată pentru respingerea contractului cadru impus de Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii medicilor de familie sunt de părere că vor mai reuşi să supravieţuiască doar cabinetele medicilor cu peste 2000 de asiguraţi.

„Noile norme înseamnă falimentarea oricărui cabinet de medicină de familie. Diminuarea punctelor per capita cu peste 40% şi limitarea în ceea ce priveşte serviciile ce pot fi efectuate ar reduce decontările la jumătate faţă de nivelul actual. Vor fi luate în calcul doar persoanele asigurate, deci în mediul rural doar copiii şi pensionarii", a precizat  Doru Culiceanu, vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani.

Pentru a fi determinaţi să semneze noul contract, medicii de familie au fost înştiinţaţi prin e-mail asupra noilor sancţiuni ce vor fi aplicate în cazul abaterilor. Potrivit noului contract cadru, medicii nu vor mai fi sancţionaţi cu 10%, 20%, 30% şi desfacerea contractului după numărul de abateri, ci la prima abatere vor primi doar avertisment, la a două se vor alege cu 10%, iar la a treia abatere cu desfacerea contractului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite