Botoşani: Medicii au băgat-o în scaunul cu rotile: Vezi aici povestea emoţionantă a unei fetiţe care luptă cu viaţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Drăguţu are şase ani şi a paralizat după o operaţie eşuată făcută de medicii ieşeni. Mai grav este că acum oasele fetiţei se rup iar medicii cred că ar avea şi boala oaselor de sticlă.

Maria Drăguţu nu a păşit vreodată. S-a născut sănătoasă ba chiar a dat din picioare în prima săptămână de viaţă, spun părinţii care au dus-o  imediat la medic când au descoperit un hematom în dreptul coloanei.  După operaţia efectuată de chirurgii de la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, copila a paralizat. Medicii ieşeni au dat o explicaţie halucinantă: astfel de operaţii pot eşua la pacienţi atât de mici.  „ Nu am putut să îi reclamăm pentru că am semnat că ne asumăm riscurile operaţiei", a spus Gabriela Drăguţu, mama Mariei.

Transplant de celule stem cu 30.000 de dolari

Diagnosticul pus de medici este „paraplagie flască secundară post mielomeningocel", adică paralizie a membrelor inferioare postoperatorie. Medicii nu i-au dat vreo şansă Mariei să mai meargă vreodată. Părinţii însă nu au renunţat. Cu 30.000 de dolari, adunaţi din donaţii, părinţii au dus-o acum trei ani  pe fetiţă tocmai în China pentru un transplant cu celule stem. Rezultatele încă nu se văd dar familia Drăguţu nu îşi pierde încrederea. Maria cu atât mai puţin .

Dorinţa Mariei: un cărucior electric!

Maria are nevoie de un cărucior electric ca să se deplaseze la grădiniţă, şi din toamnă la şcoală, ca să nu îşi solicite prea mult mâinile. „ Încearcă şi chiar reuşeşte să fie activă la grădiniţă şi nu vrea să fie ajutată pentru că doreşte să fie considerată un copil ca toţi ceilalţi. Se plânge însă mereu că o dor mâinile de la efort.", a spus Simona Acsente, educatoarea Mariei. Un astfel de cărucior costă 18.000 de lei iar familia sa nu îşi permite să îl cumpere mai ales că mai are în grijă doi copii iar veniturile sunt modeste.

Orice ajutor este binevenit!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite