Botosani: Medicii americani, asaltaţi la Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii Medical Mission abia mai fac faţă pacienţior care s-au programat în speranţa că vor primi tratament gratuit. Peste 1.000 de dorohoieni vor să fie vindecaţi de americani săptămâna aceasta. Medicii au operat ieri cinci persoane, iar astăzi alte nouă.

Doctorii americani de la Medical Mission au ajuns de duminică la Botoşani pentru al zecelea an consecutiv. Peste 300 de localnici au luat ieri cu asalt cabinetul de la Spitalul Municipal Dorohoi, unde au fost cazaţi medicii, pentru a beneficia gratuit de consultaţii şi tratament. „În prima zi au efectuat deja cinci operaţii. Pentru a doua zi au programate nouă. Intervenţiile lor sunt pe chirurgie plastică, malformaţii congenitale minore, cicatrici proeminente“, a precizat Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.


La rând pentru tratament


În timpul celor nouă misiuni precedente, Medical   Mission a tratat la Botoşani peste 10.000 de pacienţi şi a donat medicamente, aparatură şi servicii medicale în valoare de peste 10 milioane de dolari.


Aproximativ 1.000 de dorohoieni speră că vor reuşi să ajungă la consultaţii până la sfârşitul săptămânii, atunci când americanii se întorc acasă. „E bine că au venit. Acum doi ani am mers cu băiatul la Botoşani, însă nu am mai intrat la operaţie, acum sper că totul va fi bine şi va merge şi el normal“, a spus Elisabeta Ciornei, casnică.


Alungaţi din Botoşani


Venirea americanilor la Dorohoi i-a entuziasmat nu doar pe bolnavii care speră să primească gratuit servicii medicale de calitate, ci şipe şefii spitalului-gazdă. „Este un câştig pentru spital şi pentru cadrele medicale care vor face un schimb de experienţă şi vor afla noutăţi la seminarii“, spune medicul Valerian Andrieş, director la Spitalul Municipal Dorohoi. Nu la fel de binevoitori au fost şi medicii din Botoşani, după nouă ani de colaborare.


„Ce operaţii au făcut ei puteam face şi noi. Ne-au dat tot programul peste cap cu operaţiile lor, în timp ce alte cazuri mai grave aveau de aşteptat“, a spus un medic din cadrul Spitalului de Copii care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite