Botoşani: Medic ginecolog -rezident plimbat de la un spital la altul: Nimeni nu îl vrea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Tudora ( 27 ani) a fost rezident la Spitalul Truşeşti, desfiinţat la 1 aprilie. La Maternitatea Botoşani nu sunt posturi libere, iar la Judeţean nu îl vrea nimeni. Tânărului i s-a sugerat să-şi încerce norocul la Psihiatrie cel puţin o perioadă.

După desfiinţarea Spitalului Truşeşti, medicul a fost distribuit la Maternitatea Botoşani unde ar trebui să îşi continue rezidenţiatul. Astăzi ar fi trebuit să îşi preia postul, dar a fost refuzat. „Nu înţeleg de ce mi s-a refuzat venirea la acest spital, mai ales că Ministerul Sănătăţii îmi plăteşte salariul, iar Maternitatea nu este pusă la cheltuieli suplimentare odată cu angajarea mea", a spus Constantin Atudorei, medicul rezident.

Spitalul are deja un număr suficient de medici aşa că medicul a fost dirijat către Spitalul Judeţean care are nevoie de un specialist în ginecologie. „ Noi avem deja 30 de medici pentru 170 de paturi. Suntem la capacitate maximă şi nu putem să mai luăm oameni noi. I-am sugerat să meargă la Spitalul Judeţean unde este nevoie de un ginecolog pentru ambulatoriu. Este o condiţie pentru acreditarea acestui spital iar directorul unităţii ştie acest lucru", a declarat dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.

La Spitalul Judeţean tânărul a aflat cu stupoare că nu există un astfel de post şi a venit la Direcţia de Sănătate Publică să ceară ajutor. Aici, medicul a fost sfătuit să îşi încerce norocul la Psihiatrie.

„ Noi avem un post de obstretician în ambulatoriu pe care urma să îl desfiinţăm. Tânărul a depus astăzi o cerere la noi pe care o vom analiza. Nu este exclus să îl primi mai ales că ministerul îi plăteşte salariul iar noi nu suntem puşi la cheltuială", a declarat dr. Gabriel Oprişanu, director Spitalul de Psihiatrie.

30 de medici şi 40 de asistenţi medicali ori infirmieri au fost redistribuiţi după desfiinţarea spitalelor din judeţ. Direcţia de Sănătate Publică nu are încă o evidenţă a celor care au fost primiţi astăzi în spitale pe noile locuri de muncă. „ Avem semnale că medicii s-au dus la serviciu dar nu au fost primiţi pe secţii. Încă nu ştim care este situaţia în teren. Probabil 20 dintre ei vor avea probleme", a declarat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt DSP.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite