Botoşani:MEDIC: "Militarii vor ţine lumânarea la capul bolnavilor după comasare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, a izbucnit un adevărat scandal la Consiliul Judeţean de la comasarea spitalelor. Oamenii politici şi medicii nu s-au pus de acord cu privire la viitorul spitalelor.

Inutil managerii spitalelor care vor fi „înghiţiţe" de Spitalul Judeţean au încercat zadarnic să atragă atenţia că populaţia va avea de suferit de pe urma acestei comasări. Problema s-a rezolvat româneşte: cu o amânare.

O poziţie vehementă a avut directorul Maternităţii Botoşani care se opune transformării spitalului în secţie a Spitalului Judeţean Mavromati. „ Judeţeanul este un bolnav în comă şi se încearcă o transfuzie cu sânge proaspăt de la Maternitate. Problema este că sângele este incompatibil iar pacientul va muri în scurt timp", a spus medicul Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani care crede că se va crea haos în sistemul sanitar botoşănean după comasarea cerută de Ministerul Sănătăţii.

Va fi o singură linie de gardă cu un anestezist. Acesta va alerga între spitale în caz de urgenţă?  Va fi haos total. Ambulanţele vor plimba bolnavii de la un spital la altul iar militarii de la Smurd vor ţine lumânarea la capul bolnavilor", a mai spus managerul Maternităţii.

Singurul Spital de Obstretică şi Ginecologie din judeţ va pierde 70 din cele 170 de paturi după comasare în condiţiile în care, anual, 4000 de femei nasca în judeţ iar numărul necesar de paturi ar trebui să fie de 250. Mai mult, o parte din cei 320 de angajaţi de la Maternitate îşi vor piede locurile de muncă odată cu transformarea unităţii în secţie.

Nemulţumit este şi managerul Spitalului de Neuropsihiatrie care nu vede cu ochi buni transformarea unităţiii în secţie." Ar fi culmea să fie trataţi bolnavii psihic acuţi la Judeţean", a spus dr. Gabriel Oprişanu.

Mult mai relaxaţi sunt cei de la Pediatrie, singurul spital care ar putea scăpa de comasare.

Detalii despre subiect, vineri în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite