Botoşani: Măsuri pentru drumari, împotriva şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vulcanizările speculează noile prevederi legislative
Vulcanizările speculează noile prevederi legislative

De la 1 noiembrie, toţi participanţii la trafic trebuie să aibă maşinile dotate cu cauciuri de iarnă, lanţuri, material antiderapant şi lopeţi.

În caz contrar, pe lângă amenzile de circulaţie, şoferii ce nu respectă noile reguli impuse de Minsiterul Transporturilor vor plăti şi taxe pentru deblocarea traficului sau pentru tractare, dar drumarii nu vor păţi nimic. Proprietarii de maşini vor fi nevoiţi ca numai într-o săptămână să scoată din buzunare de la 600 de lei, pentru cauciucuri de iarnă second pentru autoturisme, până la 30.000 lei, pentru un camion.

"Eu îmi echipez maşinile cu cauciucuri mixte începând din septembrie, cauciucuri pe care le folosesc pe parcursul întregului sezon rece. Dacă ei vin şi mă obligă să am cauciuri strict de iarnă, urmează să mă amendeze şi vara pentru că am cauciucuri de iarnă şi aşa mai departe", a declarat Dumitru Bălan, administratorul unei societăşi de transport în comun.

Pe lângă cauciucuri de iarnă, participanţii la trafic sunt obligaţi să aibă în vehicule şi materiale antiderapante, lanţuri sau lopeţi. Noile prevederi legislative urmează să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

"Dacă tot au fost daţi în judecată de oamenii care au rămas blocaţi în nămeţi sau care au avut accidente din cauza drumarilor care nu şi-au făcut treaba. Acum au găsit soluţia să scoată vinovat şoferul", a declarat Ioan Dascălu, şofer de taxi.

De pe urma acestor noi prevederi legislative au de câştigat doar vulcanizările.

"Am comandat cauciucuri second de patru ori mai multe ca în anii anteriori. Sunt mai scumpe cam cu 25%, faţă de 2009 şi sperăm să avem şi mai mulţi clienţi. Preţurile pornesc de la 150 de lei pentru autoturismele mici şi ajung până la 600 de lei pentru autoutilitarele mari", a precizat Iulian Apostol, administrator vulcanizare.

Pentru cauciucurile noi, proprietarii de autoturisme vor scoate din buzunar peste 1200 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite