Botoşani: Maşinile parcate aiurea, blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoturismele nu pot fi ridicate pentru că firma care oferă acest serviciu nu are utilaje. Deşi noul regulament aprobat de Consiliul Local a intrat deja în vigoare, firma Hi Speed Recovery preferă să-şi desfăşoare activitatea în alte judeţe.

Firma Hi Speed Recovery (HSR) nu pare să mai fie interesată să-şi desfăşoare activitatea în municipiul Botoşani. După ce s-a extins la Codlea, Târgu Secuiesc şi Câmpulung, conducerea HSR este mai degrabă tentată să renunţe la activitatea din municipiul Botoşani, chiar dacă mai are trei ani de contract.


„Nu ştiu de când vom relua activitate. Nu am stabilit absolut nimic. La momentul acesta nu pot spune dacă reluăm activitatea de luna aceasta sau de luna viitoare. Oricum, vom anunţa cu câteva zile înainte de a începe ridicarea maşinilor“, a declarat Iulian Juncanaru, administrator HSR. Noul regulament privind ridicarea şi blocarea maşinilor parcate neregulamentar a intrat în vigoare de pe 15 mai.


Firma, apreciată de şoferi


„Noul regulament a intrat în vigoare cu modificarea tarifelor. De acum, trebuie să înceapă şi ridicarea. Trebuie să mai avem o discuţie cu cei de la HSR. Nu am mai vorbit de mult cu ei. Trebuie să vedem spaţiul unde vor duce maşinile ridicate“
, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


După ce şi-a încetat activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar, firma HSR a ajuns să fie apreciată chiar şi de şoferi.„Se cunoaşte că nu se mai ridică maşini. Străzile sunt mai aglomerate, maşinile sunt parcate în tot locul. Nu mai există acea educaţie în trafic“, a declarat Ioan Costin, şofer de taxi. Municipalitatea are nevoie de serviciile HSR pentru a curăţa străzile de rablele abandonate.


Nicio rablă ridicată


„Anul acesta nu s-a ridicat nicio rablă. Aceste maşini erau luate cu firma care are contract la ridicat maşini. Noi trebuie să rezolvăm problema maşinilor pe care le-am ridicat anul trecut, pentru că la Trei Coline este plin“
, a adăugat Florin Ghiorghiţă.


La Trei Coline va fi mutată şi parcarea celor de la HSR, unde vor fi direcţionate maşinile ridicate din oraş. Spaţiul destinat firmei este acum plin de rablele luate anul trecut de pe domeniul public şi pe care municipalitatea urmează să le scoată la licitaţie. Dacă nu vor fi cumpărate, vor fi duse la fier vechi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite