Botoşani: Maşini uzate pe rute noi de maxi-taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseul de tramvai 101 ar putea fi completat şi cu maxi-taxi
Traseul de tramvai 101 ar putea fi completat şi cu maxi-taxi

Conducerea societăţii din subordinea municipalităţii susţine că aşa poate valorifica maşini reparate cu peste 30.000 de lei.

Botoşănenii vor putea circula şi cu microbuze ale Eltrans. Societatea de transport în comun deţine trei astfel de maşini pentru care a achitat în urmă cu şase ani 29.000 de euro bucata. Acestea au fost folosite pentru transport în comun, însă nu şi-au dovedit rentabilitatea şi au fost închiriate către societăţi private.

„Contractele de închiriere au expirat şi au ajuns înapoi la noi. Am avut cinci maşini. Două au fost vândute către Poliţia Comunitară şi Teatrul «Mihai Eminescu», pentru celelalte trei am cheltuit peste 30.000 de lei cu reparaţiile. Trebuie să ne scoatem cumva banii“, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Şefii Primăriei cer studii economice
Societatea de transport în comun a solicitat municipalităţii înfiinţarea unui nou traseu de maxi-taxi, de la sensul giratoriu de pe strada Pacea până la Liceul Pedagogic. „Dacă investiţia traseului 103, proiectată pentru prelungirea liniei de tramvai până la Luceafarul, nu s-a mai realizat, am considerat că ar fi oportun să închidem această buclă prin traseul cu microbuz“, a adăugat Victor Ivănescu.

Propunerea Eltrans a fost analizată în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. „Trebuie să facem un studiu economic. Din punctul meu de vedere, cu trei maşini nu poţi face aşa ceva“, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Poziţia municipalităţii este susţinută şi de unicul operator de maxi-taxi din oraş. „Nu mă interesează acest traseu. Cu trei maşini, niciun traseu nu se poate efectua. Cine stă o jumătate de oră să aştepte o maşină de maxi-taxi“, a declarat Dumitru Bălan, administratorul societăţii Microbuzul. Conducerea Eltrans susţine că ar mai poate închiria microbuzele vândute la Poliţia Comunitară şi la Teatrul „Mihai Eminescu“.

Traseul propus de Eltrans
Noul traseu ar trebui să plece de la sensul giratoriu dintre străzile Pacea şi bulevardul George Enescu şi să întoarcă la Liceul Pedagogic. Traseul se suprapune peste traseele 2 de maxi-taxi şi 101 de tramvai. Singurele porţiuni neacoperite sunt de aproximativ 300 de metri.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite