Botoşani: Mărţişoare din deşeuri scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişoarele  din materiale refolosibile au fost confecţionate de elevi
Mărţişoarele din materiale refolosibile au fost confecţionate de elevi

Resturi din paste făinoase, bucaţi de material, plastic, mac, seminte, nasturi vechi, resturi de creioane, hartie, plante uscate -  toate acestea au devenit mărţişoare în mâinile unor copii din Botoşani.

 În jur de 800 de mărţişoare din materiale refolosibile au fost confecţionate de elevii de la Şcoala Nr. 6, sub îndrumarea personalului didactic iar acum aşteaptă să fie cumpărate. Preţul unui astfel de mărţişor nu depăşeşte trei lei. O parte din mărţişoare au fost expuse spre vânzare la Muzeul Judeţean.

Această acţiune face parte din programul naţional Ecoşcoala iar pe lângă mărţişoare, elevii au realizat şi felicitări din materiale refolosibile. Ideea a aparţinut profesoarei Lăcrămoara Cocuţii care a găsit un mod original în a sărbători renaşterea naturii.

„Este cu şi cum ai purta primăvara în piept pentru că este un mărţişor făcut din resturi pe care unii le aruncă şi poluează mediul . Dar iată că alţii au reuşit să le refolosească, să le transforme în simboluri de primăvară şi cred că purtând un astfel de mărţişor sărbătoreşti într-adevăr venirea acestui anotimp", a spus Anita Colţuneac, o tânără care a ales drept mărţişor un fluture realizat din paste făinoase, carton, tempera şi aţă. Mărţişoarele vor fi expuse până pe 8 martie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite