Botoşani: Marele Târg Tradiţional... un mare fâsss

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul s-a umplut de chinezării
Târgul s-a umplut de chinezării

Pietonalul Unirii s-a umplut de fast-food şi chinezării. În afară de tochitură pregătită la ceaun şi o căciulă de miel, botoşănenii nu pot cumpăra nimic nou, ce nu găsesc şi în carmangeriile din oraş sau bazar.

Deşi municipalitatea a anunţat că peste 40 de producători autohtoni şi-au exprimat intenţia de a participa la Târgul Produselor Tradiţionale, nici măcar un sfert nu au fost prezenţi la deschiderea oficială.

"Au fost mai mulţi producători care şi-au anunţat prezenţa, dar nu vreau să mă refer la producători. Ne-am fi dorit să creăm un eveniment, chiar dacă sunt mai puţini producători. Nu ştiu care a fost motivul pentru care nu s-au prezentat. Poate sunt puţini producători tradiţionali", a spus primarul Cătălin Flutur la deschiderea oficială.

Deschiderea a fost făcută de fanfara din Cordăreni ce au interpretat mai multe piese cu specific local în faţa unui stand unde se găsesc căciuli din miel, iar tradiţia se opreşte aici. Standuri ale pensiunilor din judeţ unde se găsesc tradiţionalii mici şi preparate la grătar, globuri, căciuli şi jucării importate din China, oale tradiţionale din lut din zona Harghita la un stand al unor botoşăneni, sau coşuri cadou oferite de o florărie din oraş, cam acestea sunt produsele tradişionale oferite botoşănenilor. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite