Botoşani: Maraton de filme româneşti la Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru zile, nostalgicii pot viziona gratuit 20 dintre cele mai cunoscute pelicule produse în ţară. Evenimentul „Filmul românesc accesibil tuturor“ debutează mâine la Cinematograful Unirea şi face parte dintr-o campanie socială care se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară.

Începând de mâine, timp de patru zile vor rula la cinematograful Unirea din municipiu 20 dintre cele mai cunoscute filme româneşti. Mâine dimineaţă, cei mici au întâlnire la ora 11.00 cu „Veronica“, iar la ora 13.00  adulţii pot savura  comedia spumoasă „B. D. în acţiune“.
Ora 15.00 este rezervată îndrăgostiţilor de toate vârstele care sunt aşteptaţi la „Declaraţie de dragoste“. „Haiducii lui Şaptecai“  ajung la Unirea la ora 17.00. Seara se încheie cu „Săptmâna nebună“, care începe la ora 19.00.


„Este o ocazie unică de a revedea filmele cu care am crescut. Să ne amintim poveştile copilăriei, dar şi aventurile tinereţii. Sperăm ca botoşănenii să vină în număr mare mai ales că accesul este gratuit pentru toate filmele. Sperăm să reînviem plăcerea de a merge la cinema“, a declarat Viorel Hriţcu, administratorul cinematografului Unirea.


Şi pentru duminică, botoşănenii au programul făcut. Copiii o vor revedea pe Veronica într-un alt film pentru cei mici, iar adulţii vor afla cum se comportă B. D. în alertă. Liceenii vor da „Extemporal la dirigenţie“ sau vor merge pe „Drumul oaselor“. Duminica oferă cinefililor „Trandafirul galben“.


„Filmele care îi bucură“


Primele trei zile ale săptămânii viitoare vor aduce pe marele ecran „Buletin de Bucureşti“, „Masca de argint“ sau „Căsătoria cu repetiţie“. „Zilnic vor rula cinci filme româneşti deja clasice. De la ora 11.00 până la 19.00, botoşănenii pot alege filmele care să îi destindă şi să îi bucure“, a mai spus Viorel Hriţcu.


Proiectul, desfăşurat  în cadrul Caravanei cinematografice, este extins şi în tabăra Agafton, unde copiii aflaţi în vacanţă pot viziona gratuit zece pelicule consacrate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite