Botoşani: Luptă sindicală pe banii adunaţi din cotizaţiile membrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea  unui nou sindicat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a stârnit un imens scandal între liderii actualului Sindicat Impact şi Cartel Alfa. Miza ar fi cei aproape 400.000 de lei adunaţi din cotizaţiile membrilor, într-un mandat de preşedinte.

 Impact are o mie de membri care cotizează lunar, iar faptul că s-a decis înfiinţarea unui nou sindicat nu a făcut decât ca şefii celor două sindicate să-şi arunce acuze unul altuia.  Potrivit unui comunicat al Biroului executiv al Sindicatului Impact, cel care a pus bazele unui nou sindicat ar fi fostul lider Marius Oroşanu, care acum este şeful  Cartel Alfa- filiala Botoşani şi care ar vrea să pună mâna pe banii sindicaliştilor de la Protecţia Copilului.  Liderul Cartel Alfa este acuzat ca ar fi pretins sume de bani din bugetul Sindicatului Impact.

„Noul sindicat este înfiinţat doar din dorinţa de a conduce, de a se razbuna şi din nevoia acută de bani şi faimă. Ruptura dintre actuala conducere a Sindicatului „IMPACT" şi vechea conducere a aparut de la chestionarul trimis de Marius Oroşanu prin care solicită un procent din banii câştigaţi de functionarii publici din cadrul instituţiei care au fost reprezentaţi în instanţă de către acesta pe când era încă  preşedinte al Sindicatului.  Oroşanu consideră că o anumită sumă de bani îi revin lui şi colaboratorilor lui în nume propriu si nu să rămână în contul sindicatului", se arată într-un comunicat emis de Biroul executiv al Sindicatului Impact.  

Marius Oroşanu spune însă că salariaţii de la Protecţia Copilului sunt nemulţumiţi de sindicatul din instituţie şi de aceea înfiinţarea unui alt sindicat este pe deplin justificată.

„Când am plecat de la conducerea IMPACT am lăsat un patrimoniu de 200.000 de lei. Acest nou sindicat care s-a înfiinţat pleacă de la zero şi nu se poate vorbi de interese financiare. Salariaţii de acolo sunt pur şi simplu nemulţumiţi de Sindicatul IMPACT şi de aceea s-a justificat înfiinţarea Sindicatului Alfa, afiliat la Cartel Alfa" a apus Marius Oroşanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite