Botoşani: Liber la artificii de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul:Acestea sunt doar o parte din petardele interzise
Arhivă Adevărul:Acestea sunt doar o parte din petardele interzise

Amenzi de până la 5000 de lei ori puşcăria riscă toţi cei care folosesc materiale explozive periculoase

Botoşănenii au voie să folosească artificii pentru a marca trecerea în Noul An. Pentru a preveni evenimentele tragice, legislaţia privind deţinerea şi folosirea materialelor explozive a fost modificată drastic în acest an. Astfel, botoşănenii au liber doar la folosirea artificiilor şi a petradelor cu o încărcătură foarte mică de exploziv dar şi acestea pot fi folosite în anumite condiţii.

Poliţiştii atrag atenţia populaţiei să nu aprindă artificiile în zone aglomerate şi să nu permită utilizarea lor de către copii. Legea interzice confecţionarea, deţinerea, comercializarea şi folosirea obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase" şi a pocnitorilor din clasa I care conţin încărcături explozive mari.

,,Nerespectarea acestor dispoziţii constituie  infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă de până la 5000 de lei. Măsurile au fost luate pentru a siguranţa populaţiei,, a spus cms. Manuela Ieremie, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite