Cazul botoşănencei ucisă cu Sida de soţ a ajuns în Senatul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi senatori cer pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a celor care transmit în mod voluntar boala dacă survine moarte persoanei contaminată. Ei au iniţiat un proiect care a primit acceptul Consiliului Legislativ.

Proiectul de lege vrea să apere victimele infractorilor ce transmit boli venerice sau HIV şi este iniţiat de senatorii Iulian Urban si Ion Ruset şi a fost depus la Senat pe 2 februarie 2011 la Senat.

Botoşani: Bărbatul care şi-a omorât soţia cu Sida a premeditat totul

Ea este femeia ucisă cu SIDA de propriul soţ

Botoşani: Femeia ucisă de Sida era sănătoasă tun în acte!

Senatorii invocă cazul lui Valentin C. ( 39 ani), botoşăneanul acuzat că şi-a ucis soţia după ce i-a transmis în mod voit virusul HIV. Iniţiatorii proiectului au ţinut cont de reacţia procurorilor de caz care nu l-au putut acuza pe bărbat de crimă, pentru că articolul 309 din Codul penal al României pedepseşte doar transmiterea bolii, nu şi moartea persoanei contaminată ca formă agravantă a infracţiunii.

Şoc! Şi-a ucis cu SIDA iubita

Tocmai de aceea, senatorii cer completarea legii prin adăugarea alineatului 4 la art. 309, ca agravantă la infracţiunea de  contaminare venerică şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA care să legifereze situaţia în care urmarea infracţiunii este decesul victimei. Pedeapsa pentru comiterea acestei infracţiuni este stabilită de la 15 la 25 de ani de închisoare, se arată în proiectul care a primit avizul Consiliului legislativ.

Botoşani: Bărbatul care şi-a îmbolnăvit soţia cu Sida ar putea scăpa de puşcărie!

„Dacă senatorii îşi vor da avizul, proiectul va ajunge în Camera Deputaţilor unde va fi supus dezaberii. Dacă şi aici avizul va fi favorabil, legea va intra în vigoare cu noile modificări. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla atunci când se va discuta modificarea Codului penal" a declarat Titiana Ungureanu, prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, cea care a cerut încă de la începutul anchetei modificarea legii.

Cum legea nu are caracter retroactiv, Valentin C. nu va putea  fi pedepsit pentru crimă. Bărbatul este judecat doar pentru transmiterea Sida şi riscă închisoarea de la 5 la 15 ani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite