Botoşani: Lege aplicată după ureche la tamponare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Onofrei arată locul în care i-a fost lovită maşina
Florin Onofrei arată locul în care i-a fost lovită maşina

Şoferul unei maşini lovite de o autoutilitară de la societatea Hi Speed Recovery a fost găsit şi el vinovat. Iniţial, agentul de poliţie a refuzat să întocmească procesul verbal de constatare şi a încercat să influenţeze şoferii să îşi rezolve problema în instanţă.

Una dintre maşinile societăţii Hi Speed Recovery a tamponat un autoturism marca Cielo în timp ce şoferul autoutilitarei nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi. Incidentul s-a petrecut pe 12 octombrie.

Şoferii s-au prezentat la sediul Poliţiei Rutiere, unde au dat declaraţii şi nu au reuşit să se înţeleagă pe cale amiabilă. Florin Onofrei, şoferul maşinii lovite, susţine că agentul care a preluat cazul a refuzat să întocmească procesul verbal şi a încercat să-l convingă să se adreseze instanţei.

Cauze diferite

„În timp ce scriam declaraţiile, a primit un telefon după care mi-a zis că el nu face proces verbal şi că trebuie să-l dau în judecată pe cel de pe autoutilitară, dacă vreau să primesc asigurarea“, povesteşte Onofrei.

După sesizarea şefului Biroului Poliţiei Rutiere, agentul Bogdan Zaboloteanu a fost pus să instrumenteze cazul împreună cu o echipă de criminalişti. După ridicarea probelor de la locul accidentului, a decis că ambii şoferi sunt vinovaţi. „Nu au fost identificate mijloace sau martori din declaraţiile cărora să poată fi stabilite cu certitudine cauzele producerii accidentului. În cauză s-a procedat la sancţionarea contravenţională a ambilor conducători auto“, a explicat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Rutiere.

După expertiza criminalistică efectuată la o zi de la producerea accidentului, agentul Bogdan Zaboloteanu întocmeşte procesele verbale pentru cei doi şoferi, însă cauzele producerii accidentului diferă.

Pentru fiecare conductător auto, amenda este aceeaşi, dar într-un document scrie că şoferul autoutilitarei a efectuat manevra de mers înapoi , fără să se asigure, iar în al doilea Onofrei este acuzat că nu a păstrat distanţa regulamentară. „În asemenea cazuri, procesul verbal se încheie pe loc. Dacă cei doi şoferi nu se înţeleg pe cale amiabilă, se întocmeşte, pe baza declaraţiilor lor, proces verbal de constatare. Nu ştiu de ce colegul meu nu a făcut acest lucru“, a declarat un lucrător al Biroului Poliţiei Rutiere. Ambii şoferi implicaţi în tamponare vor trebui să plătească din buzunarul propriu jumătate din costurile de reparaţie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite