Botoşani: Laptele vândut prin pieţe în PET-uri de la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii se plâng la Protecţia Consumatorilor că sunt expuşi îmbolnăvirii şi că nu se iau măsuri. Cumpărătorii sunt scandalizaţi că o parte din micii producători achiziţionează sticlele pentru lapte de la comercianţii ambulanţi de PET-uri care îşi ridică marfa din containerele în care acestea sunt aruncate de către cetăţeni cu tot cu celelalte resturi menajere.

Laptele vândut de micii producători din Piaţa Centrală este căutat de mulţi dintre botoşăneni pe motiv că nu conţine chimicale şi este mai gustos şi mai proaspăt decât cel vândut în cutii prin supermarketuri.

Puţini ştiu însă câţi microbi pot conţine sticlele cu lapte vândute de ţăranii din piaţă deoarece unii dintre aceşti comercianţi vând laptele în PET-urile pe care botoşănenii le aruncă la gunoi.

„În cartier la mine vin periodic persoane care colectează recipiente de plastic direct din pubelele în care stau aruncate tot felul de resturi. Mă gândeam că aceste persoane vor să facă un ban prin reciclarea lor la un agent autorizat dar acum vreo săptămâna de zile am văzut cum o astfel de persoană vindea PET-uri în piaţă la acei ţărani care vând lapte. M-am îngrozit. Em cumpărat de vreo două trei ori de la ei şi laptele era bun însă acum nu mai îndrăznesc. Cine ştie ce a fost în sticlele alea şi cât de bine au fost curăţate", a spus Sânziana Potoroacă, o botoşăneancă care locuieşte în zona Griviţa.

În schimbul unui PET, comercianţii ambulanţi primesc din partea micilor producători un leu sau se înţeleg şi fac schimb de produse. Micii producători neagă că ar cumpăra produse de la comercianţii ambulanţi de PET-uri.

Mai multe citiţi în  de sâmbătă.

logo ads
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite