Botoşani: Lansare de carte depre Eminescu la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul cultural are loc astăzi în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani

Scriitorul Bradea Teofil își expune o viziune proprie și o interpretare originală asupra unor aspecte ale vieții și operei poetului nepereche Mihai Eminescu. Evenimentul are loc astăzi la clubul unei secții interioare de deținere a Penitenciarului Botoșani cu participarea unui număr de 30 persoane private de libertate selectate din rîndul celor care au manifestat și manifestă în mod constant preocupări artistice şi de creaţie literară, precum și din rîndul redactorilor si colaboratorilor publicaţiei cu circuit intern „Caietele lui Cain".

Activitatea este organizată cu sprijinul filialei locale a Bibliotecii Județene din Botoșani. Cu această ocazie, biblioteca unității de detenție va beneficia de o donație de carte din partea autorului, sporind astfel fondul documentar al acesteia, care depășește în prezent 10.000 de volume.

„ Orice donație de carte constituie un sprijin substanțial pentru activitățile educative derulate la nivelul Penitenciarului, în condițiile în care lectura este una dintre preocupările promovate cu succes în rîndul persoanelor private de libertate, fiind adoptată inclusiv ca modalitate utilă și plăcută de petrecere a timpului liber", a declarat subcomisar Iulian Dărângă, purtător de cuvânt Penitenciarul Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite