Botoşani: La sfârşitul săptămânii ajung în judeţ radarele nedetectabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Poliţiei Rutiere din Botosani va primi  zece radare de tip nou care nu pot fi interceptate cu detectoarele existente în comerţ.

Vitezomanii vor avea viaţă grea de săptâmâna viitoare, după ce Poliţia Rutieră va fi dotată cu 10 radare moderne, care nu mai pot fi detectate de apartele care se găsesc în comerţ. Aparatele radar sunt montate pe Dacii MCV cu motorizare disel şi costă de trei ori mai cât maşina, preţul unui singur aparat fiind 33.000 de euro. Cele zece radare de tip TSS AutoVision fac parte dintr-un lot de 392 achizitionate de Poliţia Română.

Pe lângâ faptul că nu pot fi detectate, radarele au un sistem GPS care indică pe înregistrarea imaginilor şi locul unde se află echipajul Poliţiei astfel ca şoferii suprinşi că au depăşit limita de viteză să nu mai poată constata că nu a trecut pe acolo.

Radaraele noi sunt pe un sistem radio şi nu mai pot fi interceptate de detector. În plus înregistrarea imaginilor va fi făcută în format digital şi nu se va mai putea şterge.

 Cele cinci radare care mai sunt funcţionale în prezent vor fi mutate pe maşinile Poliţieie Rurale de la posturile din localităţile pe unde trec drumuri naţionale sau europene.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite