Botoşani: La Maternitate se mănâncă ca la mama acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Mihalache arătând rezultatul muncii depuse în grădina de lângă Maternitate
Liviu Mihalache arătând rezultatul muncii depuse în grădina de lângă Maternitate

Murăturile şi zarzavaturile la borcan sunt opera angajaţilor unităţii medicale. Cei aproape 200 de pacienţi servesc zilnic mese copioase preparate cu produse puse la borcan pentru iarnă. Legumele provin din grădina proprie a Spitalului de Obstretică şi Ginecologie.

Nu mai puţin de 28 de butoaie cu varză a câte 200 de kilograme, stau în beciul din incinta unităţii. Alte câteba butoaie de zarzavat, salată marinată de vinete, ardei capia la oţet, castraveţi muraţi şi gogonele. Autopsierul Liviu Mihalache este cel care s-a îngrijit ca recolta să fie una bogată.

„Am studii de pomicultură dar am locuit la ţară şi am lucrat şi în agricultură. Aici, am folosit îngrăşământ natural şi a ieşit o producţie frumoasă. O varză ajungea şi la şapte kilograme...şi lipovenii ar fi invidioşi", a mărturisit autopsierul Liviu Mihalache, cel care sub îndrumarea Mihaelei Brînzei a coordonat activitatea de lucru pe grădină.

Prin această măsură, conducerea Maternităţii a făcut economii consistente.

Mai multe citiţi, mâine, în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite